Şam'da bir kilisede patlama: 13 ölü, 53 yaralı

Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan Mar Elias Kilisesi'nde patlama meydana geldi. Patlamada, en az 13 kişinin hayatını kaybettiği 53 kişinin de yaralandığı belirtildi.
Şam’ın doğusundaki Duveyla bölgesinde bulunan Mar İlyas Kilisesi’nde, henüz nedeni belirlenemeyen bir patlama meydana geldi.
Patlama, kilisede büyük maddi hasara yol açarken, en az 13 kişi hayatını kaybetti, 53 kişi de yaralandı.
Olayın ardından güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı önlemler alarak patlamaya ilişkin soruşturma başlattı.
Öte yandan, saldırıya ilişkin resmi kaynaklardan henüz herhangi bir açıklama yapılmadı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanlığı, Suriye'nin başkenti Şam'daki bir kiliseye yapılan saldırıya ilişkin, "Bu saldırı, Suriye'de istikrar ve güvenliği tesis etme çabalarını hedef almakta, toplumsal huzur ve barışı bozmayı amaçlamaktadır." açıklamasını yaptı.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Orta Doğu'daki durumla ilgili görüşmeler yapmak üzere Moskova'ya gitti.
Çad'da bir köyde kimliği belirsiz kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırı sonucu 17 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi de yaralandı.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, ABD'nin İran'ın 3 nükleer tesisine yönelik saldırılarının Orta Doğu için tehlikeli bir dönüm noktasına işaret ettiğini belirtti.