Rutte: Çin'in Tayvan'a saldırması çatışmaları tetikler

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Çin'in Tayvan'a saldırmasıyla tetiklenebilecek çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.
NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Çin'in Tayvan'a saldırmasıyla tetiklenebilecek çatışmalara ilişkin, "Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Tayvan'a saldıracak olursa öncelikle Moskova'daki küçük ortağı Vladimir Putin'i arar" dedi.
Rutte, "Eğer Çin, Tayvan'a saldıracak olursa Rusya'dan NATO'ya karşı ikinci bir cephe açmasını isteyecektir. Giderek artan bir farkındalık var, bu konuda saf olmayalım, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Tayvan'a saldıracak olursa öncelikle Moskova'daki küçük ortağı Vladimir Putin'i arayarak, 'Hey, bunu yapıyorum ve NATO'yu Avrupa'daki bölgelerine saldırarak meşgul tutmana ihtiyacım var' diyecektir. Olaylar büyük olasılıkla böyle ilerleyecektir. Onları caydırmak içinse yapabileceğimiz iki şey var. Birisi, NATO kolektif olarak güçlü olursa Rusya bunu yapmaya yeltenemez. Diğeri de, ABD Başkanı Donald Trump'ın da çok desteklediği şekilde, Hint-Pasifik bölgesiyle birlikte çalışmak" ifadelerini kullandı.
Rutte, daha önce yaptığı açıklamalarda Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik operasyonları sırasında artış gösteren savunma sanayii harcamalarına değinerek, Kremlin'in 5 yıl içerisinde ülkenin askeri kapasitesini yeniden yapılandırarak NATO'yu tehdit edebileceğini belirtmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal ordusu, Lübnan'ın güneyine yoğun hava saldırıları gerçekleştirdi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brezilya'da İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ile bir araya geldi.
Çin, Avrupa Birliği'nin (AB), Çin menşeli benzer ürünlerin satışına getirdiği kısıtlamalara karşılık olarak Avrupalı şirketlerin tıbbi cihaz ihalelerine katılımını yasaklama kararı aldı.
ABD'nin Texas eyaletinde yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 67'ye yükseldi, 11 kişi hala kayıp.