Rusya'dan Kiev'e saldırı: 24 ölü

Rusya'nın, Ukrayna başkentine düzenlediği saldırıda ölü sayısı 24'e yükseldi.
Ukrayna Devlet Acil Durum Servisi bugün yaptığı açıklamada, Rusya'nın dün Kiev'e düzenlediği füze ve insansız hava aracı saldırısında ölü sayısının 24'e yükseldiğini, 134 kişinin de yaralandığını söyledi.
Kentin batısındaki Solomianskyi bölgesinde dokuz katlı bir konut binasına füze isabet etmesi sonucu en az 19 kişi öldü.
Acil durum servisinin açıklamasına göre, olay yerindeki arama ve kurtarma çalışmaları bugün de kadar devam etti.
Birleşmiş Milletler Ukrayna İnsan Hakları İzleme Misyonu, saldırıyı yaklaşık bir yıldır Ukrayna'nın başkenti Kiev'e düzenlenen "muhtemelen en ölümcül" saldırı olarak nitelendirdi.
Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, 18 Haziran'ı kentte yas günü ilan etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Başkanı Donald Trump, Çarşamba günü ithal yarı iletkenlere yüzde 100 gümrük vergisi uygulamayı planladığını söyledi.
Yüzlerce işgalci siyonist, Tel Aviv'in merkezindeki "Kirya"da bulunan Savunma Bakanlığı binası önünde protesto düzenleyerek Gazze'deki Filistinli gruplarla bir esir takası anlaşması yapılmasını talep etti.
İspanya'nın bir kentinde Müslüman dini bayramların kamusal alanlarda yasaklanması tepkileri de beraberinde getirdi.
Myanmar'ın geçici Cumhurbaşkanı Myint Swe uzun süren bir hastalığın ardından hayatını kaybetti.