Pakistan'da bombalı saldırı: 7 ölü, 3 yaralı
Pakistan'da yola yerleştirilen iki el yapımı bombanın infilak ettirilmesi sonucu en az 7 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
Pakistan'ın kuzeybatısındaki Khyber Pakhtunkhwa eyaletinde yol kenarına yerleştirilen iki el yapımı bomba, uzaktan kumanda ile infilak ettirildi.
Polis, saldırıda 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 kişinin yaralandığını açıkladı.
İlk patlamanın bir aracın geçişi sırasında, ikincisinin ise sağlık ekiplerinin olay yerindekilere müdahale ettiği sırada gerçekleştirildiği aktarıldı.
Polis, "Yolcu taşıyan özel bir kamyonet, uzaktan kumandalı bir el yapımı patlayıcıyla hedef alındı. Yaralılar acil tedavi için bir araçla hastaneye götürülürken ikinci bir el yapımı patlayıcı infilak etti." açıklamasını yaptı.
Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif saldırıyı kınayarak, sorumluların adalete teslim edileceğini belirtti.
Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, İsviçre'de başlaması beklenen İran müzakereleri için Washington'dan ayrıldı.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen ve Libya dahil bölgesel konuların ele alındığı toplantıya katıldı
İşgal ordusunun, ateşkese rağmen Gazze Şeridi'nde düzenlediği saldırılarda, 4'ü aynı aileden, 1'i Al Jazeera fotomuhabiri olmak üzere 10 Filistinli şehit oldu.
ABD'nin Florida eyaletinde çıkan orman yangınında, 2 bin hektarlık alan küle döndü.