Nijerya'da camiye silahlı saldırı: 13 kişi katledildi

Nijerya'nın Katsina eyaletindeki bir camiye düzenlenen silahlı saldırıda, 13 kişi katledildi.
Katsina Eyaleti İç Güvenlik ve İçişleri Komiseri Nasir Muazu, silahlı çete üyelerinin, eyaletin Mantau bölgesinde sabah namazı için camiye gelenlere ateş açtığını açıkladı.
Muazu, saldırıda 13 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti.
Muazu, bölgeye ek güvenlik güçlerinin sevk edildiğini, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ifade etti.
Nijerya Hava Kuvvetleri, dün Katsina'ya bağlı Danmusa bölgesinde silahlı çete üyelerine yönelik hava operasyonu düzenlemişti.
Operasyonun ardından kampı terk eden silahlı kişilerin dağılmasıyla, 62 rehine tutuldukları esir kampından kaçmayı başardığı bildirilmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Portekiz, tarihin en yıkıcı orman yangınlarından biriyle mücadele ediyor. Ülkede binlerce hektar ormanlık alan kül oldu.
Ermenistan ile İran arasında 10 mutabakat zaptı imzalandı; stratejik iş birliği vurgulandı.
İspanya hükümeti, kuzeydeki Galiçya bölgesinde günlerdir devam eden ve can kayıplarına yol açan orman yangınlarının vurduğu alanları afet bölgesi ilan edeceğini açıkladı.
Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, "israilin, Gazze kentini işgal planı, siviller için büyük bir risk taşıdığını gibi, daha fazla kitlesel yerinden edilme, ölüm ve sefalete yol açabilir." açıklamasını yaptı.