NATO'nun doğu kanadında bir ilk: F-35 savaş uçakları Polonya'da hizmete alındı
Polonya Savunma Bakanlığının bildirdiğine göre, Varşova'nın Amerika Birleşik Devletleri'nden satın aldığı ilk üç F-35 Lightning II savaş uçağı Polonya Hava Kuvvetleri tarafından hizmete alındı.
Açıklamada, "Polonya Silahlı Kuvvetleri envanterine F-35 Husarz uçaklarının kabul töreni, Łask'taki (orta Polonya'da bir şehir) 32. Taktik Hava Üssü'nde gerçekleştirildi. Törene Polonya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Başbakan Yardımcısı ve Milli Savunma Bakanı Władysław Kosiniak-Kamysz'ın yanı sıra milletvekilleri ve Polonya Ordusu komuta kadrosu da katıldı." ifadelerine yer verildi.
Bakanlık, "Polonya, F-35'i satın alarak bu uçaklara sahip 20 seçkin ülke arasına katıldı ve NATO'nun doğu kanadında bu uçakları alan ilk ülke oldu." diye vurguladı.
22 Mayıs'ta üç adet F-35 savaş uçağı Polonya Hava Kuvvetleri'nin 32. Taktik Hava Üssü'ne iniş yaptı. F-35'ler 2026 ile 2030 yılları arasında Polonya'ya teslim edilecek. Lockheed Martin tarafından üretilen toplam 32 adet beşinci nesil F-35 uçağı (iki filo) Polonya Hava Kuvvetleri'ne teslim edilecek. Tedarik maliyeti 4,6 milyar dolar.
Savaş uçakları, özellikle 180 km'ye kadar menzile ve elektronik karıştırmaya dayanıklı bir güdüm sistemine sahip, en yeni versiyonu olan AIM-120D-3 hava-hava anti-radar füzeleri AGM-88G AARGM-ER ve AMRAAM ile donatılmıştır. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ukrayna'ya ait bir Su-24M tipi bombardıman uçağı, ülkenin Hmelnitski bölgesinde düştü. Kazada, 2 pilotun hayatını kaybettiği belirtildi.
Filipinler’de geçtiğimiz hafta meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde can kaybı 68’e, yaralı sayısı 1339’a yükseldi.
ABD Başkanı Trump'ın Irak Özel Temsilcisi Tom Barrack, Bağdat'ta Irak Başbakanı Ali Zeydi ile bir araya geldi.
Siyonist rejimin bağımsızlığını tanıdığı Somaliland, Kudüs'te sözde büyükelçilik açtı.