Lübnan Cumhurbaşkanı: israil tartışmalı bölgelerden derhal çekilmeli
Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn, İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles ile yaptığı görüşmede, işgalci rejimin tartışmalı bölgelerden derhal çekilmesi çağrısında bulundu.
Görüşmeler, yakın zamanda imzalanan ateşkes anlaşmasının ihlal edilmesiyle daha da kötüleşen sınırdaki gerginliğin ortasında gerçekleşti.
Avn, işgalci rejimin 27 Kasım ateşkes anlaşmasında belirlenen son tarihlere uymamasının bölgeyi daha da istikrarsızlaştıracağı ve sınır bölgelerindeki yeniden yapılanma çabalarını engelleyeceği konusunda uyardı. Anlaşmaya göre, işgal güçlerinin 26 Ocak'a kadar geri çekilmesi gerekiyor.
Baabda Sarayı'nda düzenlenen toplantı, güneydeki Bint Jbeil kasabası yakınlarında siyonist askeri faaliyeti raporlarıyla aynı zamana denk geldi. Lübnan Ulusal Haber Ajansı'na göre, işgal güçleri evlerin kapılarını yıkıyor ve bölgede ateş açıyordu. Topçu ateşi ayrıca dün erken saatlerde Shebaa yakınlarındaki Sedana Tepeleri'ni hedef aldı.
Robles, görüşmede İspanya'nın Lübnan'a desteğini yineledi ve "israilin kararlaştırılan çekilme takvimine uymasının önemini" vurguladı. Ayrıca İspanya'nın, İspanyol birliklerinin UNIFIL Komutanı Aroldo Lazaro Saenz komutasında görev yaptığı Lübnan'daki BM barış gücü (UNIFIL) konusundaki bağlılığını da yeniden teyit etti.
Lübnan Savunma Bakanı Maurice Slim de İspanya'nın askeri desteğinden dolayı minnettarlığını dile getirirken, işgalci rejimin Lübnan egemenliğini ve BM'nin 1701 sayılı Kararı'nı ihlal ettiğini söyledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Almanya, ABD'den satın aldığı 35 F-35A savaş uçağından ilkini teslim aldı. Savunma Bakanı Boris Pistorius, F-35'lerin Alman Hava Kuvvetleri için yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu belirtti.
Pakistan'ın kuzeybatısındaki Hayber Pahtunhva eyaletine bağlı Kohat kentinde polis yerleşkesine düzenlenen saldırının ardından başlayan çatışma, güvenlik güçlerinin operasyonuyla sona erdi.
ABD Başkanı Donald Trump, CNN, MS NOW ve Politico'nun Beyaz Saray'a erişimini yasakladığını açıkladı. Trump, karara söz konusu kuruluşların yönetimine yönelik "yalan haber" suçlamasını gerekçe gösterirken, daha fazla medya kuruluşunun da benzer bir yasakla karşılaşabileceğini söyledi.
Lübnan’ın güneyindeki Mansuri beldesinde üç ayrı patlatma gerçekleştirildi, çok sayıda ev ateşe verildi. Patlamalar nedeniyle konutlar ve altyapıda geniş çaplı hasar oluştu.