Kenya'da 18 katlı bir bina çöktü
Kenya'da 18 katlı bir binanın çökmesi sonucu birçok kişinin enkaz altında kaldığı tahmin ediliyor.
Başkent Nairobi'nin Eastleigh bölgesindeki 9. Cadde üzerinde yapım aşamasında olan 18 katlı bir bina çöktü ve enkaz altında birçok kişinin mahsur kaldığı tahmin ediliyor.
Nairobi polis şefi Issa Mohamed'e göre, kurtarma çalışmaları devam ederken yetkililer çökme olayıyla ilgili ayrıntıları toplamaya devam ediyor.
Kurtarma ekipleri olay yerine sevk edildi ve acil durum operasyonları başladı; görevliler enkaz altında insanların olup olmadığını tespit etmek için çalışmalar yürütüyor.
Çökme bölgesinin etrafında büyük bir kalabalık toplandı, yakındaki yolları kapattı ve ambulansların ve acil müdahale ekiplerinin afet bölgesine ulaşmasını engelledi.
Polis kalabalığı dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı ve erişim yollarını açmak ve kurtarma operasyonlarını kolaylaştırmak için ek polis memurları görevlendirdi.
Nairobi İl Yönetimi, yaptığı açıklamada, Eastleigh'de 1. Cadde ve 9. Sokak üzerinde bulunan, yapım aşamasındaki en az 12 katlı bir yapının çöktüğü olay yerine acil müdahale ekiplerinin sevk edildiğini bildirdi.
İl yönetimine göre, çökme meydana geldiğinde binanın zemin katı doluydu ve bu durum, insanların enkaz altında mahsur kalmış olabileceği endişesini doğurdu.
Benzer çökmeler daha önce de yaşanmıştı
17 Ekim'de, Nairobi'nin merkezindeki Moi Bulvarı üzerinde bulunan Club Avenida adlı çok katlı bina, planlı bir yıkım sırasında çöktü. Şantiyede çalışan 24 işçiden dördü yaralandı.
Westlands'te, Eylül veya Ekim aylarında yapım aşamasında olan 22 katlı bir bina çöktü ve bir işçi hayatını kaybetti, diğerleri ise enkaz altında kaldı.
Daha önce, 2 Ocak'ta, Güney C'deki Muhoho Yolu üzerinde yapım aşamasında olan 16 katlı bir konut binası çökmüş, en az iki kişi hayatını kaybetmiş ve işçiler enkaz altında kalmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Küresel ekonomide enflasyonun gelecek yıl da yüksek seyretmesi bekleniyor. Enerji fiyatlarındaki yükselişin yalnızca akaryakıt ve ulaşım giderleriyle sınırlı kalmayıp diğer mal ve hizmetlerin fiyatlarına da yansıması, enflasyonun daha uzun süre yüksek kalabileceği endişelerini güçlendiriyor.
Haiti ve Dominik Cumhuriyeti’nde etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sel ve heyelanlarda en az 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi kayboldu.
Güney Kore, ABD’li teknoloji devleri Google ve Apple’a uygulama mağazalarındaki hakimiyetlerini kötüye kullanarak yerel geliştiricileri kendi ödeme sistemlerini kullanmaya zorladıkları ve uygulama inceleme süreçlerini haksız biçimde geciktirdikleri gerekçesiyle toplam 63,7 milyar won (47,6 milyon dolar) para cezası verdi.
Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İspanya’da yaşanan tren kazası nedeniyle hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Ghebreyesus, kurbanların ailelerine destek olmak amacıyla Madrid’deki Küresel Obezite Zirvesi’nin bugünkü etkinliklerinin iptal edildiğini duyurdu.