Kanada'da 400'den fazla orman yangını kontrolden çıktı, binlerce kişi tahliye edildi

Kanada'nın kuzeydoğusunda çıkan orman yangınları nedeniyle yaklaşık 9 bin kişi tahliye edildi. Ülkede 575 aktif yangınla mücadele edilirken, bunlardan 400'den fazlasının kontrolden çıktığı belirtildi.
Yetkililer, ülkenin kuzeydoğusundaki yangınların Newfoundland ve Labrador eyaletindeki Labrador City ve Wabush bölgelerini tehdit etmesiyle, halka alarm durumunda olmaları ve evlerini terk etmeleri çağrısı yaptı.
Labrador City ve Wabush'da yaklaşık 9 bin kişi yangınların şiddetinin artması nedeniyle evlerinden tahliye edildi.
Newfoundland ve Labrador eyaletinde devam eden 11 yangın bulunuyor.
Kanada 575 aktif yangınla mücadele ederken bunlardan 400'den fazlasının kontrolden çıktığı belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İsviçre ve Almanya, Avrupa Gökyüzü Kalkanı (European Sky Shield) kapsamında hava savunma sistemlerini ortaklaşa satın alma konusunda anlaşmaya vardı.
Japonya'nın güneybatısında Kagoşima eyaletindeki Şinmoe Yanardağı'nda patlama meydana geldi.
Çin'e ait sahil güvenlik gemilerinin, Doğu Çin Denizi'ndeki tartışmalı Senkaku Takımadaları etrafında Japon ulusal kara sularını ihlal ettiği belirtildi.
Tayland'da eski Kamboçya başbakanıyla gizli bir telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktıktan sonra görevden alınan Başbakan Paetongtarn Şinavatra'nın yerine yardımcısı ve Savunma Bakanı Phumtham Wechayachai getirildi.