İzlanda'da Reykjanes Yarımadası'nda yanardağ patlaması

İzlanda'nın Reykjanes Yarımadası'nda geçen aralık ayından bu yana 6 kez patlayan yanardağda, volkanik hareketlilik devam ediyor.
İzlanda'nın Reykjanes Yarımadası'nda volkanik patlamanın yaşandığı bölgede akan lavlar nedeni ile 4 bin kişinin yaşadığı balıkçı kenti Grindavik tahliye edildi.
Volkanik hareketlilik nedeniyle güvenlik açısından, kasabadan tahliye edilenlerin geri dönmesine izin verilmiyor.
Yetkililer, devam eden hareketlilik nedeni ile bölgeden uzak durulması uyarısında bulunuyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Teksas'ın merkezinde selden ölenlerin sayısı 51'e yükselirken onlarca kişiden halen haber alınamıyor.
Terör rejiminin sözde başbakanı Netanyahu’nun, Hamas ile süren çatışmalara son vermek amacıyla Katar'ın başkenti Doha’da yürütülecek ateşkes müzakerelerine bir heyet gönderme kararı aldığı bildirildi.
Dünya Gıda Programı, Gazze Şeridi'ne daha güvenli geçiş yolları açılması çağrısında bulundu.
Amerikalı iş adamı Elon Musk, “Amerika Partisi” adlı yeni bir siyasi parti kurduğunu açıkladı.