İtalya'da orman yangınları: Alevler yerleşim alanlarına yaklaşıyor
İtalya'nın güneyindeki Sicilya Adası'nda farklı bölgelerde çıkan orman yangınlarıyla mücadele sürüyor. Palermo çevresindeki bazı yangınların yerleşim yerlerini tehdit ettiği, olaylarda bir kişinin yaralandığı bildirildi.
Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Palermo yakınlarında Ciminna ile Ventimiglia di Sicilia arasındaki makilik alanda dün öğleden sonra başlayan yangın geniş bir bölgeye yayıldı.
Yangına itfaiye ekipleri karadan arazözlerle, havadan ise yangın söndürme uçakları ve helikopterlerle müdahale ediyor.
Alevlerin zaman zaman çevredeki evlere yaklaşması nedeniyle bazı bölge sakinlerinin evlerini terk ettiği belirtildi. Yangında yaralanan bir kişinin ise ambulans helikopterle Palermo'ya götürüldüğü öğrenildi.
Ciminna kırsalında çok sayıda hektarlık makilik alanın zarar gördüğü, yangının yerleşim bölgelerine yaklaşması üzerine tahliyelerin yapıldığı aktarıldı.
Palermo çevresinin yanı sıra Trapani, Agrigento ve Messina yakınlarında da makilik alanlarda yangınların devam ettiği bildirildi.
Sicilya'da hava sıcaklıklarının 40 derecenin üzerine çıkması nedeniyle yangın riskinin arttığı belirtilirken, bazı yangınların kasıtlı çıkarılmış olabileceği şüphesinin bulunduğu ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de askeri sanayi tesisini vurduklarını açıkladı.
İran, Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, istihbarat verilerinin enerji piyasalarını manipüle etmeye yönelik büyük çabaları ortaya koyduğunu belirterek, ABD hükümeti içerisindeki bazı unsurların kişisel çıkar sağlamak ve ABD Başkanı Donald Trump'ı kaybedilen bir savaşın içinde tutmak amacıyla medyayı kullandığını belirtti.
Suriye'nin Humus kentinde etkili olan şiddetli toz fırtınası, gökyüzünü kızıl renge çevirirken görüş mesafesini neredeyse sıfıra indirdi.