İşgalciler Lübnan'da bir aracı bombaladı: Bir şehit
İşgal uçaklarının Lübnan'ın doğusundaki Bekaa Vadisi'nde bir aracı hedef alması sonucu bir kişi şehit oldu.
Lübnan Haber Ajansı, işgal uçaklarının Batı Bekaa Bölgesi'ndeki El-Hayara kasabasının kesişme noktasında bir araca saldırdığını bildirdi.
Saldırının, arabayı süren bir kişinin şehadetine yol açtığını aktaran ajans, şahsın Bekaa'daki Lala kasabasının bir sakini olduğunu aktardı.
Lübnan'ın özel El-Cedid kanalı ise saldırının siyonist drone aracılığıyla gerçekleştirildiğini ve şehidin ise Cemaatu'l İslami yetkililerinden olduğunu ifade etti.
Öte yandan Hizbullah, yaptığı bir açıklamayla, işgal kuvvetlerinin El-Manara yerleşim yerinde kullandığı bir binayı doğrudan hedef alarak vurduklarını kaydetti.
Son haftalarda, işgal altındaki Filistin sınırında Tel Aviv ile Hizbullah arasındaki karşılıklı gerilimin yoğunluğu artarken, işgal ordusu da Lübnan'a yönelik geniş çaplı bir saldırı için askeri planlarını "onayladığını" duyurmuştu.
Hizbullah, hareketin askeri operasyonlarının durmasının ancak, Gazze Şeridi'nde yönelik işgal saldırılarının son bulmasına bağlıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sudan ordusu, Kuzey Kurdufan eyaletindeki stratejik ticaret merkezi El-Cemame'nin kontrolünü yeniden ele geçirdi.
Slovakya Başbakanı Robert Fico, bazı Batılı siyasetçilerin, Ukrayna’daki savaşta Rusya’yı yenilgiye uğratma stratejisinin başarısız olmasının ardından iki güç arasında savaş çıkmasını istediğini belirtti.
İşgal ordusunun yaklaşık üç yıldır sürdürdüğü savaş nedeniyle ciddi bir asker ve askeri teçhizat sıkıntısıyla karşı karşıya kaldığı ve askerlerin izinlerini askıya almaya hazırlandığı bildirildi.
Katar'ın savaşı bitirmek için İran'ın şartlarını ABD'ye ilettiği ve ABD Başkanı Donald Trump'tan yanıt beklendiği bildirildi.