İşgal rejiminin Gazze’deki ihlalleri ve saldırıları sürüyor
İşgal rejimi Gazze Şeridi’nde ateşkesi ihlal etmeye devam ederek, çeşitli bölgelerine saldırı düzenliyor.
Bugün işgal rejiminin Refah’ın Mevasi bölgesindeki yerinden edilmiş kişilerin çadırlarına ateş açması sonucu dört Filistinli yaralandı.
Tıbbi kaynaklar, dün Gazze kentinin güneyindeki Sabra Mahallesi’nde işgal rejiminin sivil bir araca düzenlediği saldırıda yaralanan Fadi Abdullah ed-Diri isimli çocuğun yaralarına yenik düşerek şehit olduğunu bildirdi. Böylece aynı saldırıdaki şehit sayısı dörde yükseldi.
Yerel bir kaynak ise işgal rejiminin Gazze kentinin güneydoğusunda ve Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinin kuzeyinde yıkım gerçekleştirdiğini, bununla eş zamanlı olarak Gazze kentinin doğusunu hedef alan topçu bombardımanı düzenlediğini bildirdi.
Ayrıca işgal topçusu, Gazze kentinin kuzeydoğusundaki Tuffah Mahallesi’nin doğusunu bombaladı. Bunun yanı sıra işgal helikopterleri kentin doğusuna ateş açtı.
İşgal tankları, Bureyc Mülteci Kampı’nın doğusunda yoğun ateş açtı.
İşgal rejimi, yerinden edilmiş kişilerin bulunduğu alanlara yönelik hava ve topçu bombardımanının yanı sıra, “Sarı Hat” olarak nitelendirilen hattın içinde kalan bölgede yıkım yapıyor.
Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, geçtiğimiz 10 Ekim’de başlayan ateşkesten bu yana şehit sayısı bin 78’e, yaralı sayısı ise 3 bin 474’e yükseldi. Bunun yanı sıra enkaz altında 799 naaş çıkarıldı.
7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden saldırıların toplam bilançosu ise yaklaşık 73 bin 104 şehit ve 173 bin 582 yaralıya ulaştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İran, ABD'nin ülkenin güney bölgelerine düzenlediği saldırılarda İran Ordusu Hava ve Deniz Kuvvetleri'ne bağlı 8 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı. Saldırıların Buşehr ve Bender Abbas kentlerini hedef aldığı bildirildi.
İran, ABD'nin olası yeni bir saldırısı halinde Hürmüz Boğazı'nı yeniden kapatacağını ve saldırılara güçlü karşılık vereceğini açıkladı. Tahran yönetimi, bölgedeki askeri gerilimin artması durumunda deniz trafiği üzerindeki kontrolünü artıracağını bildirdi.
ABD Başkanı Donald Trump'ın, mezuniyet törenlerinde başörtüsü takan küçük kız çocuklarını hedef alan paylaşımı, insan hakları kuruluşları ve siyasetçiler tarafından tepkiyle karşılandı. Eleştirilerde, bu tür söylemlerin Müslüman çocukları hedef haline getirdiği uyarısı yapıldı.
İran İslam İnkılabı Lideri Mücteba Hamanei’in Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'a yönelik açıklamalarına tepki göstererek, maceracı girişimlere derhal karşılık verileceğini söyledi.