İşgal rejimi Batı Şeria’da birçok bölgeye baskın düzenledi
İşgal rejimi dün gece ve bu sabah erken saatlerde Batı Şeria’nın birçok kentine ve beldesine baskın düzenleyerek evlerde arama yaptı ve çok sayıda kişiyi alıkoydu.
İşgal rejiminin baskınlar sırasında bazı evleri adeta askeri karargaha dönüştürdüğü ve ilk yardım ekiplerini darp ettiği bildirildi.
İşgal rejimi El-Halil vilayetinde Beyt Ummer ve Sair beldelerine, Beytlahim vilayetinde de Zatera ve Beyt Feccar beldelerine baskın düzenledi.
Ramallah’ın kuzeyindeki El-Muğayyir beldesinde eski esir Ayyaş Ebu Alya’nın evine baskın düzenleyen işgal rejimi, eski esir Bacis Nahle’yi Ramallah’ın kuzeyinde yer alan El-Celzun Kampı’ndaki evine baskın düzenleyerek alıkoydu.
İşgal rejimi, Kalkiliya’nın Kefer Saba Mahallesi’nde yolları trafiğe kapatarak mahalle sakinlerine kötü muamelede bulundu. İşgal rejimi alıkoyduğu kişilerden bazılarını sorguya çekmek üzere askeri karargaha dönüştürdüğü bir eve götürürken, işgalci askerlerden bazıları da çatılarda mevzilendi.
Filistin Kızılay Derneği, işgal rejiminin gönüllü ilk yardım görevlilerinden birini Kalkiliya’daki görev yerine giderken darp ettiğini, Kefer Saba Mahallesi’nden de benzer ihbarların geldiğini ve ilk yardım ekiplerinin yaralılara ulaşmasının işgal güçleri tarafından engellendiğini açıkladı.
İşgal rejimi eski esir Muhammed Hüsni Caar’ı Tulkerem’in kuzeyinde yer alan Illar beldesindeki evine baskın düzenleyerek alıkoydu.
Nablus kentine Et-Tur kontrol noktası yönünden giren işgal güçleri kentin güneyindeki Madma köyünde evlere baskın düzenledi.
İşgal rejimi Cenin’in güneyindeki Kabatya beldesine baskın düzenleyerek birçok kişiyi alıkoydu. Kalkiliya kentine ek kuvvet gönderen işgal rejimi, yıkım araçlarıyla birlikte Beytlahim’in doğusundaki Dar Salah köyüne doğru gitti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'nın Donbas ve Novorossiya hedeflerinden "her koşulda" vazgeçmeyeceğini söyledi. Açıklama, ABD'nin savaşın sonlandırılmasına yönelik önerilerinin tartışıldığı temasların ve Ukrayna'daki yeni saldırıların ardından geldi.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Emir Hatemi, Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleriyle yaptığı görüşmede, her koşulda İslami düzeni savunmaya kararlı olduklarını belirtti.
Tanzanya Devlet Başkanı Samia Suluhu Hassan, ülkesinin iç işlerine yönelik dış müdahaleleri kesin bir dille reddederek, alınan sınırlı mali yardımların hiçbir ülkeye Tanzanya üzerinde baskı kurma hakkı vermediğini söyledi.
Rusya, suç unsuru bulunduğu iddiasıyla Apple’ın FaceTime uygulamasına erişimi durdurdu.