İran: Şehitlerimizin intikamını alacağız
İran Ordu Komutanı Tümgeneral Emir Hatemi, ABD ve işgal rejiminin saldırısında şehit edilen Ayetullah Seyyid Ali Hamaney’in ve tüm şehit askerlerin intikamını alacaklarını bildirdi.
İran, ABD ve işgal rejiminin 28 Şubat'ta düzenlediği hava saldırısında şehit edilen İran İslam Cumhuriyeti Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamaney’i son yolculuğuna uğurlarken, İran ordusundan intikam açıklaması geldi.
İran Ordu Komutanı Tümgeneral Emir Hatemi, İran devlet televizyonuna Hamaney için düzenlenen cenaze töreni münasebetiyle açıklamalarda bulundu.
Hatemi, "Bu şehadet şüphesiz bizim irademizi daha da güçlendirmiştir. İran halkının düşmanları katil ABD ve israil bilmelidir ki şehit imamımız (Hamaney) ve tüm şehitlerimizin intikamını alacağız." dedi.
Hamaney için Tahran'da devlet töreni düzenleniyor. Yaklaşık bir hafta sürecek törenlerin ardından Hamaney 9 Temmuz'da Meşhed'de defnedilecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İran İslam Cumhuriyeti’nde ABD saldırısında şehit edilen İslam İnkılabı Rehberi Seyyid Ali Hamaney için düzenlenen 6 günlük cenaze süreci Tahran’da başladı. Törenlere 100’e yakın ülkeden katılım sağlanıyor.
Washington'da imzalanan çerçeve anlaşmasının üzerinden bir hafta geçerken, Lübnan'daki iç siyasi ayrışma derinleşiyor, sahada ise siyonist rejimin ihlalleri sürüyor. Sürecin geleceği belirsizliğini koruyor.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki stratejik Kostyantinivka kentinin kontrol altına alındığını savunurken, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise uzun vadede Rusya'yı geride bırakacak "yüksek teknoloji silah üretimi" hedefini açıkladı.