İran, Hürmüz Boğazı'nda bir ABD İHA'sını düşürdü
İran, Hürmüz Boğazı’nın doğusunda ABD'ye ait bir MQ-9 Reaper tipi insansız hava aracını (İHA) daha düşürdüğünü duyurdu.
İran’ın Fars Haber Ajansının haberinde, "Birkaç dakika önce, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na ait gelişmiş bir hava savunma sisteminin ateşine maruz kalan bir MQ-9 insansız hava aracı düşürüldü." ifadeleri kullanıldı.
İran Devrim Muhafızları Ordusu, dün de ABD’ye ait bir MQ-9’un Hürmüz Boğazı üzerinde düşürüldüğünü bildirmişti.
Washington Post gazetesi, 13 Ağustos'ta yayımladığı haberinde, ABD'nin İran ile savaş sırasında, özellikle Hürmüz Boğazı çevresinde yoğun olarak kullandığı MQ-9 Reaper tipi İHA'lardan en az 45'ini kaybettiğini belirtmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Bişkek'teki görüşmelerinde bölgesel gerilimi ve İran-ABD mutabakatını ele aldı. İslamabad, diplomatik sürecin kalıcı barış için sürdürülmesi gerektiğini bildirdi.
Irak Petrol Bakanlığı, İran'ın "gölge filosu" ile bağlantılı olduğu ileri sürülen "Binary Star" adlı tankerle Irak devlet petrol şirketi SOMO arasında ticari veya sözleşmesel ilişki bulunduğu iddiasını reddetti.
Washington ile Tahran arasında haftalar sonra yeniden doğrudan çatışma yaşanırken, ABD'nin Hürmüz Boğazı'ndaki İran hedeflerine saldırısının ardından İran da Ürdün'deki ABD üslerine füze misillemesi düzenledi. Trump yeni bir karşılık tehdidinde bulunurken, Pezeşkiyan savaş yerine müzakere mesajı verdi.
Danimarka, Suriye’deki iç savaş nedeniyle 2012’de kapattığı Şam Büyükelçiliğini 14 yıl aradan sonra yeniden hizmete açtı.