Hürmüz Boğazı'nda 2 gemi ve bir römorkörde yangın çıktı
İran Devrim Muhafızları, iki petrol tankerinin ve bir römorkörün, Hürmüz Boğazı'nı yasa dışı olarak geçtikten sonra alev aldığını, ayrıca iki Lucas insansız hava aracını kontrol altına aldıklarını duyurdu.
İran İslam Devrim Muhafızları Ordusu yaptığı açıklamada, aralarında iki süper tankerin de bulunduğu 2 gemi ve bir römorkörün, önceki gece Hürmüz Boğazı'nı su yolunun güneyinden "yasa dışı ve izinsiz" bir güzergahtan geçerken iki ayrı olayda alev aldığını bildirdi.
İran Devrim Muhafızları, resmi basın organı Sepah News'ten yaptığı açıklamada, olaylardan birinde bir petrol tankerinin "yasadışı" güzergahtan geçerken deniz mayınlarına çarptıktan sonra alev aldığını belirtti.
Diğer olayda ise, aynı güzergâhı kullanarak boğazı terk eden bir başka petrol tankeri, su yolunun doğusunda alev aldıktan sonra durduruldu. Açıklamada, yangını kontrol altına almaya yardımcı olmak için petrol tankerine yaklaşan bir römorkörün de alev aldığı belirtildi.
İran Devrim Muhafızları'ndan yapılan açıklamaya göre, ayrı bir operasyonda, deniz elektronik savaş birimine bağlı askerler, "işgalci" nitelikteki iki adet düşük maliyetli, insansız savaş saldırı sistemi dronunun kontrolünü ele geçirerek, onlara zarar vermeden iniş yaptırdı.
Devrim Muhafızları, ABD hükümetinin, gemileri ihlal yapmaya ve boğazdaki mayınlı güzergahtan geçmeye teşvik ederek Amerikan vergi mükelleflerine ve Batı Asya'daki müttefiklerine "çok ağır" sigorta maliyetleri yüklediğine dikkat çekti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze'de işgalci siyonistlerin saldırılarında biri çocuk 5 kişi şehit oldu.
Umman ve İran, bölgesel savaşı sona erdirmek için kalıcı deniz güvenliği düzenlemeleri çağrısında bulundu.
Fransa, G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın 9-10 Kasım tarihlerinde Marsilya'da yapılması planlanan oturumunu, ülkede altı haftadır devam eden protestoların ardından son anda Paris'e taşıdı.