Gazze'de şehit sayısı 48 bin 239'a yükseldi

Gazze Şeridi'nde üç kişi yaraların tesiriyle şehit olurken, enkaz altından da 14 ceset çıkarıldı. Böylece soykırımda toplam şehit sayısı 48 bin 239'a yükseldi.
Gazze Sağlık Bakanlığı, işgalci siyonistlerin saldırılarında şehit olan ve yaralananlarının güncel sayısını paylaştı.
Buna göre son 24 saatte hastanelere 17 şehidin naaşı ulaştı. Bunlardan 14 şehidin cenazeleri ekipler tarafından enkaz altından çıkarıldı. Ayrıca 3 kişi de yaralarından dolayı şehit oldu.
2 kişinin de yaralı olarak hastanelere sevk edildiği bildirildi.
Bakanlık, böylece 7 Ekim'den bu yana Gazze'de şehit edilenlerin sayısının sayısı 48 bin 239'a, yaralıların sayısının ise sayısı 111 bin 676'ya yükseldiğini kaydetti.
Açıklamada, çok sayıda mağdurun halen enkaz altında ve yollarda olduğu ancak ambulans ve sivil savunma ekiplerinin onlara ulaşamadığı belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Polonya'da Andrzej Duda'nın görev süresinin dolmasının ardından yeni devlet başkanını seçmek için halk, ikinci turda oy kullanmaya başladı.
ABD'nin New York Şehir Üniversitesi (CUNY) lisansüstü merkezinde öğrenciler ve akademisyenler, Gazze'de Filistinlilere yönelik işlenen soykırım suçlarına son verilmesi talebiyle açlık grevi yapıyor.
Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP), Gazze'de insani durumun kontrolden çıkmak üzere olduğunu, buradaki insanlar için 2 aylık yiyecek stoklarının olduğunu ancak bu yardımların güvenli şekilde ulaştırılması için ateşkes gerektiğini açıkladı.
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubu üyesi 8 ülke, petrol üretimini günlük 411 bin varil artırma kararı aldı.