Gazze'de şehit sayısı 38 bin 584'e yükseldi

Siyonist işgal rejiminin 282 gündür yoğun saldırılar düzenlediği Gazze'de şehit sayısı 38 bin 584'e yükseldi.
Siyonist işgalciler, güvenli bölge olarak belirlenen noktalar dâhil sivillerin sığındığı bölgeleri, camileri ve yardım dağıtım noktalarını vurup, on binlerce masum sivili katletmeye devam ediyor.
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, işgalcilerin son 24 saatte düzenlediği saldırılarda 141 Filistinlinin şehit olduğu, 400 sivilin ise yaralandığı belirtildi.
Açıklamada, can kaybının 38 bin 584'e, yaralı sayısının da 88 bin 881'e yükseldiği bildirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgalciler, işgal altındaki Batı Şeria'da saldırılar ve baskınlar düzenlediği Tulkerim'de Filistinlilere ait evleri yıkmaya devam ediyor.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, nükleer programlarının barışçıl amaç taşıdığını ve Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması (NPT) kapsamında yürütüldüğünü söyledi.
İşgal ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehit sayısı son 24 saatte 61 artarak 57 bin 823'e yükseldi.
Pakistan'da etkili olan muson yağışlarının yol açtığı sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 98'e, yaralı sayısı ise 185'e yükseldi.