Gazze'de şehid sayısı 39 bin 90'a yükseldi
Gazze Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, işgal rejiminin Gazze'ye 291 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.
İşgal rejiminin son 24 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerinde 8 "katliam" gerçekleştirdiği, söz konusu saldırılarda 84 Filistinlinin daha şehid olduğu, 329 kişinin yaralandığı belirtildi.
İşgalcilerin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehid olanların sayısının 39 bin 90'a, yaralananların sayısının da 90 bin 147'ye yükseldiği kaydedildi.
Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında cesetlerin bulunduğu ancak işgalcilerin engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, Hürmüz Boğazı'nın açık olduğunu ve ham petrol ile doğal gazın boğazdan aktığını söyledi.
Tayvan yönetimi, bu hafta boyunca sürecek beş günlük "acil muharebe hazırlık" tatbikatı başlatacağını açıklarken, Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun bölgedeki rutin faaliyetleri karşısında askeri hazırlıklarını artırma yoluna gitti.
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’da son 24 saat içerisinde 1440 Ukraynalı askerin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
Son üç ayda toplam 52 bin 561 Afgan aile, komşu Pakistan'dan Afganistan'a geri döndü.