Gazze’de insani yardımlar hala engelleniyor
Birleşmiş Milletler (BM), Gazze’de yürürlüğe giren ateşkesin üzerinden bir ay geçmesine rağmen insani yardımların girişinin hala engellendiğini belirtti.
BM Genel Sekreter Sözcüsü Farhan Haq, Gazze’de 10 Ekim’de yürürlüğe giren ateşkesin üzerinden bir ay geçmesine rağmen insani yardımların hala engellendiğini belirterek, “BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), insani yardımları artırma çabalarının bürokrasi, kilit insani yardım ortaklarına yönelik devam eden yasaklar, çok az sayıda geçiş ve güzergâh nedeniyle engellendiğini belirtiyor.” açıklamasını yaptı.
Haq, BM ekiplerinin her hareketi önceden işgal rejimi makamları ile koordine etmek zorunda kaldığını söyleyerek, “Dün sekiz koordinasyon denemesi yaptık. Bunlardan sadece ikisi tam olarak desteklendi. Diğerleri sahada engellendi veya 10 saate kadar geciktirildi.” dedi.
Tüm zorluklara rağmen, BM ve ortaklarının insani yardım operasyonlarını genişletmek için her fırsatı değerlendirdiğini ifade eden Haq, Gazze'de hafta sonu 10 yaş altı çocuklara yaklaşık 40 bin kışlık elbise ve ayakkabı dağıtıldığını kaydetti.
Haq, BM ve ortaklarının hastanelere ve diğer ihtiyaç sahiplerine yaklaşık 50 bin battaniye dağıttıklarını bildirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Fars Körfezi’nden İsfahan’a su transferi projesinin ilk fazının işletmeye alındığını duyurdu.
Avustralya’nın Melbourne kentinde, Filistin ve Gazze’ye destek amacıyla geniş katılımlı bir protesto gösterisi düzenlendi.
Sudan ordusu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasındaki çatışmalar Kordofan'da yoğunlaştı. Geçici Egemenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Malik Acâr "devlet bazı muharebeleri kaybedebilir ama savaşı kaybetmedi" açıklamasını yaptı.
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Doha Forumu'ndaki konuşmasında ülkesinin artık istikrarın modeli hâline geldiğini söyledi; siyonist rejimin bölgeye kriz ihraç ettiğini belirtti ve işgal altındaki Suriye topraklarının geri alınması için uluslararası desteğin güçlendiğini vurguladı.