Fransa'da dergiye saldırıda ölü sayısı 12 oldu

Fransa'da 2012'de Hazreti Muhammed karikatürleri yayınlayan mizah dergisi Charlie Hebdo'nun merkezine düzenlenen silahlı saldırıda ölenlerin sayısı 12'ye yükseldi.
Fransa'da 2012'de Hazreti Muhammed karikatürleri yayınlayan mizah dergisi Charlie Hebdo'nun başkent Paris'te bulunan merkezine düzenlenen silahlı saldırıda ölenlerin sayısı 12'ye yükseldi. Saldırıda 4'ü ağır 10 kişinin de yaralandığı bildiriliyor.
Derginin genel yayın yönetmeninin de öldüğü saldırıda ölenler arasında 2 polisin de bulunduğu belirtildi.
Dergi çalışanlarından bazıları çatı katına kaçarak kurtulurken, eylemciler polisle de çatıştıktan sonra olay yerinden uzaklaştı.
Saldırıyla ilgili resmi açıklama yapılmazken, şimdiye kadar saldırıyı üstlenen de olmadı.
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande olay yerine giderek incelemelerde bulundu.
Haftalık yayın yapan Charlie Hebdo dergisinin, 2012 yılında Hazreti Muhammed karikatürlerini yayınlaması tepkilere neden olmuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD, Kuzey Kore ve Rusya'dan iki kişi ve dört firmaya yaptırım uyguladı.
Batı Şeria'nın El Halil şehrinde işgal kuvvetleri tarafından açılan ateş sonucu ağır yaralanan genç, şehadete erdi.
Gazze Sağlık Bakanlığı, menenjit vakalarında endişe verici bir artış yaşandığını bildirdi.
Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA), Gazze Şeridi’ndeki çocukların nüfusun yaklaşık yarısını oluşturduğunu ve hayatlarının “savaş ve yıkımla” damgalandığını bildirdi.