Fransa'da arabada unutulan 2 çocuk sıcaktan öldü
Fransa'nın Vaucluse bölgesinde 2 ve 4 yaşlarındaki kardeşler, 40 dereceye yaklaşan sıcaklıkların yaşandığı bir günde park halindeki otomobilin içinde ölü bulundu.
Ülkenin güneyindeki Vaucluse bölgesinde 2 yaşındaki bir erkek çocuğu ile 4 yaşındaki kız kardeşi, bir otomobilin içinde ölü bulundu.
Olayla ilgili başlatılan soruşturmada, çocukların annesinin alışveriş yaptığı sırada çocuklarını araçta unutmuş olabileceği iddiası gündeme geldi.
Haber verilmesi üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, büyükannelerinin evinin bahçesine park edilmiş otomobilde hareketsiz halde bulunan iki kardeşe müdahale etti. Ancak çocukların hayatını kaybettiği belirlendi.
Fransız basınında yer alan haberlere göre, ilk açıklamalarda çocukların annelerinin haberi olmadan araca girdikleri öne sürüldü.
Ancak soruşturmaya yakın bir polis kaynağı, 33 yaşındaki annenin ifadesinde alışveriş yaptığı sırada çocuklarını araçta unuttuğunu söylediğini iddia etti.
Yaşanan olayın ardından şoka giren anne sağlık ekiplerinin gözetimine alınırken, Carpentras Savcılığı tarafından "taksirle adam öldürme" şüphesiyle soruşturma başlatıldı.
Savcılık, iki çocuğun ölüm nedeninin kesin olarak belirlenmesi amacıyla otopsi yapılacağını duyurdu.
Yetkililer, mevcut bulgular ışığında aşırı sıcak nedeniyle meydana gelen ölüm ihtimalinin en güçlü ihtimal olduğunu ifade etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Rusya’nın Kursk ve Bryansk bölgelerinde, artan talep ve tedarik sorunları nedeniyle akaryakıt satışına kısıtlama getirildi.
Kazakistan ve Avrupa Birliği (AB), kritik ham maddeler, enerji, ulaştırma, dijitalleşme ve yeni teknolojiler alanlarındaki işbirliğini derinleştirmek amacıyla “Stratejik Ortaklığın Güçlendirilmesine İlişkin Ortak Bildiri”yi kabul etti.
Sri Lanka'da, bu yıl dang humması nedeniyle 29 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.