Finlandiya, Rusya Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı
Finlandiya Dışişleri Bakanlığı, Rusya'ya ait bir uçağın Finlandiya hava sahasını ihlal ettiği şüphesi üzerine Rusya'nın Helsinki Büyükelçisi Pavel Kuznetsov'u Dışişleri Bakanlığı'na çağırdığını duyurdu.
Finlandiya, Rusya'ya ait bir uçağın Finlandiya hava sahasını ihlal ettiği şüphesi üzerine Rusya'nın Helsinki Büyükelçisi Pavel Kuznetsov'u Dışişleri Bakanlığı'na çağırdığını açıkladı.
Finlandiya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Finlandiya Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Helsinki Büyükelçisi Kuznetsov'u hava sahası ihlali şüphesiyle ilgili açıklama talep etmek için Bakanlığa çağırdı." ifadesine yer verildi.
Ülkede yayın yapan YLE haber ajansı, Finlandiya Savunma Bakanlığının Rusya'ya ait bir uçağın Finlandiya Körfezi'nin batısında ülkenin hava sahasını ihlal ettiğine dair bulgulara ulaştığını belirtti.
Rusya'ya ait uçağın Finlandiya hava sahasında 3 dakika boyunca kaldığı ifade edilirken, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı kaydedildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Almanya'da doğal gaz depolarının çok yavaş dolması kış sezonu öncesinde yasal olarak zorunlu kılınan hedeflere ulaşılmasını zorlaştırırken, bu durum muhalefet ve sektör temsilcileri tarafından sert tepkiyle karşılandı.
Avrupa'da vaka görülen bölge sayısı 99, bu hafta ilk kez vaka tespit edilen bölge sayısı 21 oldu. Avrupa'daki 12 ülkede yılın başından bu yana 625 Batı Nil virüsü vakası tespit edildiği bildirildi.
Çerçeve anlaşmasını ihlal eden işgal ordusu, Lübnan'ın güney bölgelerini hava ve topçu saldırılarıyla hedef aldı. Güney Lübnan'ı iki aşamalı büyük çaplı bir saldırıyla hedef alan işgal ordusunun yol açtığı patlamalar, bütün bölgede duyuldu.