Ensarullah: Şu ana kadar 34 gemiyi hedef aldık
Yemen'deki Ensarullah'ın hükümet sözcüsü Seyfullah El Şami, Aksa Tufanı harekatının başlangıcından bu yana ABD, İngiltere ve işgal rejimi bağlantılı 34 gemiyi hedef aldıklarını bildirdi.
Ensarullah'ın hükümet sözcüsü ve İletişim Bakanı Seyfullah El Şami, başkent Sana'da Filistin meselesinde "olaylar, gelişmeler ve Yemen'in tutumu" hakkında bir basın toplantısı düzenledi.
Arap ve Kızıldeniz'deki askeri operasyonlarının yalnızca işgal rejimi, Amerikan ve İngiliz gemilerini hedef aldığını vurgulayan Şami, Amerika ve İngiltere'nin Kızıldeniz'i militarize ettiğini ve işgal rejimini korumak için uluslararası seyrüseferi tehdit ettiğini kaydetti.
Gazze'ye verdikleri destekten alıkoymak için ABD ve İngiltere'nin Yemen'e 203'ü hava saldırıları olmak üzere 403 saldırıya ulaştığını belirten Şami, buna karşılık Yemen deniz kuvvetlerinin toplam operasyonlarının 14 Amerikan gemisi, 3 İngiliz gemisi ve 17 siyonist gemi olmak üzere 34 olduğunu bildirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şam yönetimiyle, Suriye'de SDG adını kullanan PKK/YPG unsurlarının bütünleşmesini öngören 10 Mart Anlaşması'nın uygulanması için üç ülke arasında ortak mekanizmalar kurulacak.
Yaklaşık 20 milyon seçmenin oy kullanacağı Irak genel seçimlerinde 329 sandalye için 8 bini aşkın merkezde oy verme işlemi sürüyor. Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani ikinci dönemini hedeflerken, Sadr hareketinin boykotu seçimlere damgasını vurdu.
Birleşmiş Milletler (BM), Gazze’de yürürlüğe giren ateşkesin üzerinden bir ay geçmesine rağmen insani yardımların girişinin hala engellendiğini belirtti.
Ekvador’un El Oro eyaletindeki bir cezaevinde 27 mahkumun ölü bulunduğu belirtildi.