Ekvador'da bir cezaevinde 27 mahkum ölü bulundu
Ekvador’un El Oro eyaletindeki bir cezaevinde 27 mahkumun ölü bulunduğu belirtildi.
Özgürlüğünden Yoksun Bırakılmış Kişiler ve Suç İşlemiş Gençlere Yönelik Ulusal Bakım Hizmeti Kurumu (SNAI), eyaletin Machala kentindeki bir cezaevinde 27 mahkumun öldüğünü bildirdi.
SNAI, mahkumların ölümüne yol açan nedenin kapsamlı biçimde araştırılması için savcılığın soruşturma başlattığını belirtti.
Ölümlerin asfiksi (oksijen yetersizliğinden ileri gelen boğulma) sonucu gerçekleştiği iddia edildi.
Ancak, çete çatışmaları ve mahkumlar arası şiddet olayları nedeniyle bu ölümlerin bir hesaplaşmanın sonucu olabileceği de kaydedildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Fars Körfezi’nden İsfahan’a su transferi projesinin ilk fazının işletmeye alındığını duyurdu.
Avustralya’nın Melbourne kentinde, Filistin ve Gazze’ye destek amacıyla geniş katılımlı bir protesto gösterisi düzenlendi.
Sudan ordusu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasındaki çatışmalar Kordofan'da yoğunlaştı. Geçici Egemenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Malik Acâr "devlet bazı muharebeleri kaybedebilir ama savaşı kaybetmedi" açıklamasını yaptı.
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Doha Forumu'ndaki konuşmasında ülkesinin artık istikrarın modeli hâline geldiğini söyledi; siyonist rejimin bölgeye kriz ihraç ettiğini belirtti ve işgal altındaki Suriye topraklarının geri alınması için uluslararası desteğin güçlendiğini vurguladı.