Ekvador'da bir cezaevinde 27 mahkum ölü bulundu
Ekvador’un El Oro eyaletindeki bir cezaevinde 27 mahkumun ölü bulunduğu belirtildi.
Özgürlüğünden Yoksun Bırakılmış Kişiler ve Suç İşlemiş Gençlere Yönelik Ulusal Bakım Hizmeti Kurumu (SNAI), eyaletin Machala kentindeki bir cezaevinde 27 mahkumun öldüğünü bildirdi.
SNAI, mahkumların ölümüne yol açan nedenin kapsamlı biçimde araştırılması için savcılığın soruşturma başlattığını belirtti.
Ölümlerin asfiksi (oksijen yetersizliğinden ileri gelen boğulma) sonucu gerçekleştiği iddia edildi.
Ancak, çete çatışmaları ve mahkumlar arası şiddet olayları nedeniyle bu ölümlerin bir hesaplaşmanın sonucu olabileceği de kaydedildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kolombiya'da bir grup genci taşıyan aracın uçuruma yuvarlandığı kazada, 16 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı.
Belarus, ABD’nin ülkeye uyguladığı yaptırımları kaldırmayı kabul etmesinin ardından, 123 siyasi mahkûmu serbest bıraktı.
Almanya Başbakanı Merz, Amerika Birleşik Devletleri'nin Avrupa'yı koruduğu eski düzenin sona erdiğini belirtti.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD müzakere heyetiyle görüşme gerçekleştirmek üzere Almanya'ya gitti.