BM: Gazze'de aileler hala yüksek kıtlık riskiyle karşı karşıya

Birleşmiş Milletler (BM), 80 günden sonra Gazze'ye girişine izin verilen insani yardım malzemelerine ilişkin olarak, "Dün yapılan sevkiyat, miktar olarak sınırlı ve Gazze'nin 2,1 milyonluk nüfusunun ihtiyacını karşılamanın yanından bile geçecek yeterlilikte değil. Gazze'de aileler hala yüksek kıtlık riskiyle karşı karşıya" açıklamasını yaptı.
BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA) yetkililerinin, Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye insani yardım yüklü yaklaşık 90 kamyonun girişine izin verildiğini teyit ettiğini belirterek, kamyonlardaki malzemelerin gıda maddeleri ve tıbbi malzemeler olduğunu belirtti.
Dujarric, Gazze'ye taze gıda, hijyen ürünleri, su arıtma maddeleri ve hastanelere güç sağlamak için yakıt gibi diğer hayati malzemelerin girmesine 80 günden fazla süredir izin verilmediğine dikkat çekerek, "Yapılan sevkiyat, miktar olarak sınırlı ve Gazze'nin 2,1 milyonluk nüfusunun ihtiyacını karşılamanın yanından bile geçecek yeterlilikte değil." ifadelerini kullandı.
Dujarric, sınırlı yardımlarla Gazze'de az sayıdaki fırının tekrar çalışmaya başladığını belirterek "Ancak yaklaşık 80 gündür insani yardımların tamamen abluka altında tutulması nedeniyle aileler hala yüksek kıtlık riskiyle karşı karşıya ve Gazze Şeridi'nde acilen çok daha fazla yardıma ihtiyaç duyuluyor." dedi.
Dujarric, Gazze'de yaklaşık yarım milyon insanın açlık sınırında bulunduğu uyarısı yaptı.
Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, İsrail'in uyguladığı 81 günlük ablukanın ardından ilk kez, çoğunluğu uluslararası ve sivil toplum kuruluşlarına tahsis edilen 87 yardım tırının bölgeye giriş yaptığını duyurmuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Adalet Bakanlığı, Washington'daki Yahudi Müzesi önünde siyonist rejim büyükelçiliği çalışanlarına yönelik silahlı saldırının şüphelisi Elias Rodriguez'e birinci derece cinayet suçlaması yöneltti.
İşgalci ABD, Sudan ordusunun 2024 yılında Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) ile süren iç savaşta kimyasal silah kullandığı sonucuna vardığını duyurarak Sudan'a yönelik yeni yaptırımlar uygulayacağını açıkladı. Hartum yönetimi ise bu suçlamaları reddederek Washington'u siyasi şantajla suçladı.
Siyonist rejim, Yemen'den fırlatılan üçüncü füzeyi de sabah saatlerinde engellediğini öne sürdü. Ensarullah hareketi, Gazze'ye yönelik saldırılara karşılık olarak Tel Aviv'i hedef almaya devam edeceklerini belirtti.
Meksika’nın Cadereyta eyaletinde bir dizel damıtma tesisinde patlama meydana geldi. Her biri 10 bin litreden fazla kapasiteye sahip yaklaşık 13 konteynerin yandığı belirtildi.