Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Avrupa Merkez Bankası, politika faizini 25 baz puan düşürme kararı aldı.
Avrupa Merkez Bankası (ECB) mevduat faiz oranını 25 baz puan düşürdü.
Banka refinansman faiz oranını da beklentilere paralel olarak yüzde 2,15'e indirdi.
ECB tarafından yapılan açıklamada, "Yönetim Konseyi belirli bir faiz yolu konusunda önceden taahhütte bulunmuyor. Faiz oranı kararları, gelen ekonomik ve finansal veriler, altta yatan enflasyon dinamikleri ve para politikası iletiminin gücü ışığında enflasyon görünümüne ilişkin değerlendirmesine dayanacaktır" denildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İsviçre'de düzenlenen 113. Uluslararası Çalışma Konferansı'nda Filistin'in statüsü, "ulusal kurtuluş hareketi"nden "üye olmayan gözlemci devlet" statüsüne yükseltildi. Karar, işgalci rejimin engelleme çabalarına rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.
Rusya Savunma Bakanlığı, son bir haftada Ukrayna'nın Sumi ve Donetsk bölgelerindeki 7 yerleşim yerini ele geçirdiklerini açıkladı.
Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ne gıda ablukasını kırmak için pazar günü Sicilya’dan yola çıkan Özgürlük Filosu Koalisyonu’na (FFC) ait Madleen yelkenlisi, Akdeniz’deki ilerleyişini sürdürüyor.
ABD ile Çin arasında yaşanan gümrük vergileri artışı gerginliği devam ederken, her iki ülkenin Hazine ve Ticaret Bakanlarının Londra'da bir araya geleceği belirtildi.