Almanya Başbakanı Merz, Türkiye'ye geliyor
Almanya Başbakanı Friedrich Merz'in, 29 Ekim tarihinde Türkiye'ye geleceği belirtildi.
Hükümet Sözcü Yardımcısı Sebastian Hille, Başbakan Friedrich Merz'in 29 Ekim'de Türkiye'ye gideceğini, 30 Ekim'de de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceğini duyurdu.
Hille, görüşmelerde, ikili ilişkiler ve dış politika konularının yanı sıra ekonomi, göç ve güvenlik alanlarında daha yakın işbirliği konularının ele alınacağını belirtti.
Hille, iki ülke arasında göç, enerji ve ticaret alanlarında birçok ortak konu olduğunu kaydetti.
Almanya'da Suriye'ye sınır dışı işlemleri konusunda Türkiye'nin bir rolü olup olmayacağının sorusuna Hille, "Bu, Türkiye ile ilişkilerimizde bizi ilgilendiren bir konu. Ancak Ankara'da gerçekleşecek görüşmeleri beklemenizi rica ediyorum." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, kendisi ve ailesine yönelik ABD yaptırımlarına karşı meydan okudu. “Uyuşturucu baronlarına karşı yıllarca mücadele ettim, şimdi onların destekçileri tarafından hedef alınıyorum. Ama geri adım atmayacağım.” dedi.
ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi, başta Kolombiya Devlet Başkanı Petro başta olmak üzere yakınındaki isimler yaptırım listesine eklendiğini açıkladı.
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülke genelinde özellikle Karayip Denizi kıyılarını kapsayan askeri tatbikatların başlatıldığını duyurdu.
Rusya Savunma Bakanlığı, 18-24 Ekim tarihleri arasında Ukrayna’nın doğu ve güney cephelerinde 10 yerleşim yerinin kontrol altına alındığını duyurdu.