Afrika'da kolera vakalarında artış

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Doğu ve Güney Afrika'daki 16 ülkede 178 binden fazla kolera vakası tespit edildiğini açıkladı.
UNICEF, 2024'ün başından bu yana Doğu ve Güney Afrika'daki 16 ülkede 178 binden fazla kolera vakasının tespit edildiğini belirtti.
UNICEF, suya, sanitasyona, hijyene ve sağlık hizmetlerine sınırlı erişimin de etkisiyle vakaların daha da kötüleştiğini ve çoğunluğu çocuk olmak üzere yaklaşık 2 bin 900 kişinin öldüğünü bildirdi.
UNICEF Doğu ve Güney Afrika Bölge Direktörü Etleva Kadilli, Kenya'nın başkenti Nairobi'de yaptığı açıklamada, "Her çocuğun bir geleceği hak ettiğine inanan hükümetlerin, özel sektörün ve bireylerin sürekli bağlılığına ihtiyacımız var" dedi. UNICEF'e göre, Güney Sudan'da vakaların yüzde 50'sini, Angola'da ise yüzde 40'ını 15 yaş altındaki çocuklar oluşturuyor.
UNICEF, Güney Sudan'da eylül ayından bu yana 40 binden fazla vakanın kaydedildiğini belirtti. Yapılan açıklamada, 28 Mart 2024'ten 18 Mart 2025'e kadar süren ve ülke çapında 694 ölüme yol açan salgının, son 20 yılın ‘en kötü’ salgını olduğu vurgulandı. Açıklamada, 2022 yılına ait son veriler çerçevesinde 60 milyonu çocuk olmak üzere yaklaşık 120 milyon insanın Doğu ve Güney Afrika'da temiz su içmediğini, bölge nüfusunun yüzde 22'sinin ise hiçbir şekilde suya erişemediği ifade edildi. UNICEF, "Bu sayılar, su temin depoları ve boruları gibi temel altyapıları tahrip eden ve yeraltı su kaynaklarının tükenmesine yol açan şiddetli sel ve kuraklık gibi iklim olaylarının artan etkileriyle birleştiğinde, çocuklar için giderek artan bir tehdit oluşturmaktadır" ifadelerine yer verdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şili'nin merkezinden kuzeyine doğru giderken altı kişiyi taşıyan küçük bir ambulans uçağının düştüğü ve kurtulan olmadığı bildirildi.
Afganistan'ın Host eyaletinde meydana gelen sel felaketinde 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı; geniş çaplı maddi hasar oluştu.
Sri Lanka’da askerî helikopter gösteri uçuşunda düştü. Kazada 6 asker hayatını kaybederken, 6 kişi de yaralandı.
Yemen'deki “Ensarullah” lideri Abdulmelik El Husi, Amerika ve işgalci rejimin, Yemen’in askeri kapasitesiyle başa çıkmakta başarısız olduğunu belirterek, grubun önceliğinin Gazze’deki Filistin halkına destek vermek olduğunu vurguladı.