Afrika Birliği Somali için yeni bir misyon talebini onayladı
Afrika Birliği Barış ve Güvenlik Konseyi, Somali'deki Afrika Birliği Geçiş Misyonunun (AMISOM) bu yılın sonunda sona ermesinin ardından Birlik liderliğinde yeni bir misyon talebini onayladı.
Afrika Birliği Barış ve Güvenlik Konseyi, Birliğin yeni misyonunun Eş-Şebab'ın zayıflatılmasında Federal Hükümeti desteklemeye ve silahlı gruplara karşı askeri operasyonlara katılmaya odaklanacağını duyurdu.
Birlik, ayrıca Somali'nin AMISOM'un askerlerini geri çekmesinin üçüncü aşamasının, 2 bin askerin Haziran 2024 sonunda ve 2 bin askerin Eylül 2024 sonunda ayrılması şeklinde iki aşamaya bölünmesi talebini de güçlü bir şekilde destekledi.
Birkaç gün önce Somali hükümeti Afrikalı barış gücü askerlerinin çekilmesinin ertelenmesi çağrısında bulunmuş ve birden fazla bölgede uğradığı yenilgilerin ardından Eş-Şebab'ın yeniden güçlenmesine yol açabilecek bir güvenlik boşluğu konusunda uyarıda bulunmuştu.
Bir süre önce yapılan Somali-Avrupa Birliği ortak değerlendirmesinde çekilme takviminin Somali güçlerinin hazır olma durumuna göre ayarlanması tavsiye edilmişti.
BM Güvenlik Konseyi tarafından yayınlanan değerlendirmede, "Afrika birliklerinin aceleyle çekilmesinin güvenlik boşluğuna katkıda bulunacağı" uyarısında bulunulmuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Rusya'nın Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Araçları Denetim Servisi Roskomnadzor, Roblox çevrimiçi oyun platformunu, aşırılıkçı materyaller ve LGBT propagandası dağıttığı gerekçesiyle yasakladı.
Hindistan'ın başkentinde hava kirliliğinin devam etmesi nedeniyle akut solunum yolu vakaları yıllardır azalmıyor.
Güney Kore Devlet Başkanı Lee Jae Myung, Kuzey Kore ile iletişim kanallarının tamamen kesildiğini söyledi.
Endonezya'da meydana gelen sel ve heyelanlarda ölü sayısı 770'e yükselirken 463'e kişinin de halen kayıp olduğu bildirildi.