Afganistan'da işgalden kalma patlayıcı infilak etti: 2 ölü 7 yaralı
Afganistan'ın güneyinde meydana gelen patlamada 2 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.
Afganistan'ın güneyindeki Kandahar vilayetinde, geçmiş savaşlardan kalma patlamamış mühimmatın infilak etmesi sonucu iki kişi hayatını kaybetti, yedi kişi de yaralandı.
İl Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Molla Esadullah Cemşidi, ilin Maivand ilçesinde hurda toplayan yoksul bir ailenin, topladıkları cisimleri sobaya atmaları sonucu bir patlamanın yaşandığını açıkladı.
Yetkili, iki kişinin olay yerinde hayatını kaybettiğini, yaralı yedi kişinin ise tedavi için yakındaki bir sağlık kuruluşuna kaldırıldığını söyledi.
Afganistan'ın, geçmişteki kırk yılı aşkın savaş ve işgallerden geriye kalan patlamamış cihazlar ve mayınlar nedeniyle dünyanın en fazla mayın kirliliğine sahip ülkelerinden biri olduğu bildiriliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dünya Sağlık Örgütü'ne göre yılbaşından bu yana Afrika'da 20 binden fazla şüpheli difteri vakası tespit edildi ve 1200'den fazla kişi hayatını kaybetti.
Fijili sağlık yetkilileri, özellikle uyuşturucu kullanan gençler arasında görülen HIV enfeksyonlarındaki hızlı artışın ulusal bir krize dönüştüğü uyarısında bulundu.
ABD Başkanı Donald Trump, Kanada’ya uygulanacağını duyurduğu ek yüzde 10 gümrük vergisini dört hafta geçmesine rağmen hayata geçirmedi. Trump, Ontario eyaletinin Dünya Serisi sırasında yayınladığı ve tarifeleri eleştiren reklam nedeniyle 25 Ekim’de tüm ticaret görüşmelerini durdurduğunu açıklamış ve Kanada’ya yönelik tarifelerin artırılacağını söylemişti.
Birleşmiş Milletler Filistinli Mülteciler İçin Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA), ateşkese rağmen Gazze Şeridi'ndeki insani durumun felaket düzeyinde olmaya devam ettiğini vurguladı.