AB'den savunmaya 800 milyar avro kaynak
Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Antonio Costa, "AB ve üye ülkeler, 2028'e kadar savunma harcamaları için 800 milyar avroya kadar kaynak ayırmaktadır." açıklamasını yaptı.
Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Antonio Costa, Belçika'nın başkenti Brüksel'de yapılan NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) Ortak Komite Toplantıları'na ilişkin açıklamalarda bulundu.
Avrupa savunmasının güçlü olmasının aynı zamanda güçlü bir NATO anlamına geldiğini belirten Costa, "AB ve üye ülkeler, 2028'e kadar savunma harcamaları için 800 milyar avroya kadar kaynak ayırmaktadır." dedi.
Costa, Avrupa kıtasında "ister Ukrayna ister Grönland'da olsun" uluslararası hukuk, egemenliğe saygı, toprak bütünlüğü ve Birleşmiş Milletler Şartı ilkelerine dayanan kalıcı barışın sağlanması için çalıştıklarına kaydetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Peru Kongresi, eski Devlet Başkanı Dina Boluarte’nin yerine getirilen geçici Devlet Başkanı Jose Jeri’yi görevden aldı.
Birleşmiş Milletler (BM) üyesi 80'den fazla ülke ve kuruluş, işgal rejiminin Batı Şeria'da tek taraflı "arazi kayıt süreci" başlatarak Filistinlilerin topraklarının gasbedilmesini "resmi hale getirecek" kararını kınadı.
Senegal’in başkenti Dakar, Sahra Çölü’nden taşınan yoğun toz bulutlarının etkisi altında.