ABD: İran'a saldırı başlattık
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, İran'a yönelik saldırı başlattıklarını açıkladı. İran devlet televizyonu ise ülkenin güneyindeki Sirik ve Bender Abbas kentlerinde patlama sesleri duyulduğunu duyurdu.
ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), "ticari gemileri hedef aldığı" gerekçesiyle İran'a karşı "bir dizi güçlü saldırı" başlattığını açıkladı.
Açıklamada, "ABD’nin bu saldırıları, Hürmüz Boğazı’ndan geçen üç ticari gemiye yönelik İran saldırılarına yanıt niteliğindedir. İran’ın sergilediği saldırganlık haksız, tehlikeli ve ateşkesin açık bir ihlali niteliğindeydi." ifadelerine yer verildi.
İran devlet televizyonu, Hürmüzgan eyaletine bağlı Sirik kentinde birkaç patlama sesi duyulduğuna dair bilgiler aldığını duyurdu.
Ayrıca aynı eyaletteki Bender Abbas kentinde de 6 patlama sesi duyulduğu aktarıldı.
Diğer yandan, Sirik kentindeki patlamaların Tahiruyi köyünden geldiği ve şu ana kadar 7 patlama sesi duyulduğu bilgisi verildi.
Patlama seslerinin Keşm Adası'ndan da geldiği belirtilirken patlamaların kesin yeri ve kaynağının henüz bilinmediği aktarıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ukrayna İnsansız Sistem Kuvvetleri, Rusya'nın işgal altındaki bölgelere ve cephe hattına ikmal sağlayan deniz lojistik ağına yönelik tarihin en kapsamlı kamikaze İHA operasyonlarından birini gerçekleştirdi. Azak Denizi’nde yapılan saldırılarda, 10'a yakın Rus gemisi doğrudan hedef alındı.
Pakistan'a ait bir kargo uçağı, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Sharjah kentinden Pakistan'ın Karaçi kentine gerçekleştirdiği sefer sırasında Karaçi'ye yaklaşık 300 deniz mili mesafede iletişimin kesilmesinin ardından kayboldu. Uçakta 5 mürettebatın olduğu bildirildi.
Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı, Nijerya'da 17 milyondan fazla kişinin açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.