ABD’de çığ: 9 kayakçı kayıp
Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde etkili olan şiddetli kar fırtınası çığa yol açtı. Çığ altında kalan dokuz kayakçı için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Salı günü geç saatlerde 15 kişilik bir grup çığa yakalandı. Nevada County Sheriff's Office tarafından yapılan açıklamada, altı kayakçının çeşitli derecelerde yaralı olarak kurtarıldığı belirtildi. Yaralılardan ikisinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi.
Olumsuz hava koşulları, yoğun kar yağışı ve gün ışığının azalması nedeniyle arama çalışmaları güçlükle sürdürülüyor. Diğer dokuz kişiye ise henüz ulaşılamadı.
Arama kurtarma faaliyetlerine 46 acil durum görevlisinin katıldığı, ayrıca çevredeki otel ve kayak merkezlerinde görev yapan eğitimli kurtarma kayak ekiplerinin de çalışmalara destek verdiği aktarıldı.
Sierra Nevada sıradağlarında etkisini sürdüren fırtına nedeniyle meteoroloji uzmanları “beyaz perde” olarak adlandırılan görüş mesafesinin ciddi şekilde düştüğü koşullara karşı uyarıda bulundu.
Sierra Avalanche Center ise dağlık kesimlerde çığ riskinin “yüksek” seviyede olduğunu duyurarak tehlikenin çarşamba günü boyunca devam edebileceğini bildirdi.
Sierra bölgesinde bin metre üzerindeki alanlarda önümüzdeki 48 saat içinde yaklaşık 2,5 metre kar yağışı beklendiği, rüzgar hızının ise saatte 90 kilometreye kadar çıkabileceği kaydedildi.
ABD’de bu kış sezonunda meydana gelen çığlarda 6 kişi hayatını kaybetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Rusya Enerji Bakanı Sergei Tsivilev, Moskova ve Tahran'ın İran'da yeni nükleer santral blokları inşa etmeyi değerlendirdiğini söyledi.
İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Büro üyesi ve Kudüs İşleri Ofisi sorumlusu Harun Nasıruddin, işgal rejiminin Mescid-i Aksa imam ve hatiplerinden bazılarına haksız yere uzaklaştırma cezaları vermesinin Mescid-i Aksa’nın kutsallığına ve İslami rolüne yeni bir saldırı teşkil ettiğini belirtti.
Rusya Savunma Bakanlığı, gece saatlerinde Ukrayna tarafından düzenlendiği belirtilen insansız hava aracı saldırılarında 43 İHA’nın hava savunma sistemlerince etkisiz hale getirildiğini açıkladı.