Yedi ülkeden bilim adamları eski Türklerin tarihini anlatan kitap yazdı

Altay Devlet Üniversitesi, eski Türklerin tarihini konu alan yedi ülkeden bilim adamlarının çalıştığı yeni bir kitap yayınlayacak.
Rus medyasının haberine göre 4-12. yüzyıllarda Türk Dünyası bilimsel monografının hazırlanmasına Türkiye, Azerbaycan, Almanya, Kazakistan, Kırgızistan, Rusya ve Tacikistan'ın 25 üniversite ve enstitüsünden 34 bilim insanı katıldı.
Uluslararası bilimsel çalışma, Orta Çağ Türk aşiret birliklerinin doğuş ve gelişme tarihini yansıtırken, Türk Kağanlarının siyasi tarihini, Türklerin en yakın etnik çevre ile olan ilişkilerini anlatıyor. Kitabın yeniden oluşturulmasında arkeolojik ve etnografik veriler, Türk runik, Arap-Fars ve Çin yazılı anıtlar temel olarak alındı.
Çalışmada yer alan Altay Devlet Üniversitesinden Profesör Sergey Zemlyukov, bilim adamlarının Türk medeniyetinin menşe tarihine ilişkin bir monografi hazırlamasının, Orta Asya'daki Türkçe konuşan ülkelerin bütünleşmesine katkı sağlayacağını söyledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Okulların kapanmasıyla birlikte yaz tatilinde çocuklar ve gençler, zamanlarının önemli bölümünü bilgisayar ya da akıllı cihazlarıyla oyun oynayarak geçirecek.
Uzmanlar, lise ve üniversite öğrencilerinin, yapay zekâyı yalnızca eğlence amacıyla değil; öğrenmek, üretmek ve akademik başarıya ulaşmak için de aktif şekilde kullandığını belirtiyor.
Türkiye'nin en büyük teknoloji fuarı olan ve üreticiler ile teknoloji ve dijital dönüşüm meraklılarını bir araya getiren "SDN Tech Expo" başladı.
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) ev sahipliğinde, 27-28 Haziran 2025 tarihlerinde 9'uncu Uluslararası Akıllı Teknolojilerde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu (ISAS 2025), düzenlenecek.