Siyah enseli sülün güvercini 140 yıl sonra tekrar görüntülendi

Papua Yeni Gine'deki bir ormanda siyah enseli sülün güvercinine 140 yıl sonra yeniden rastlandı.
Bilim adamları, 140 yıldır gözükmeyen siyah enseli sülün güvercinini yeniden tespit etti.
Uzmanlar bir ay boyunca yaptığı izlemeler süresince yöre halkından çok sayıda kişiyle iletişim kurdu ve kuşun arandığı ormana 20'yi aşkın kamera yerleştirdi.
1882'den beri görülmeyen kuş, araştırmacılar tarafından kameralarayla görüntülendi.
Bilim adamları, kuşa yeniden rastlanılmasının türün yok olmasını önlemeye yardımcı olacağını belirtiyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Endonezya'nın Meratus dağlarında iki yeni dişli kurbağa türü keşfedildiği bildirildi.
Son zamanlarda neredeyse teknolojinin her alanında aktif rol oynamaya başlayan yapay zekanın artı ve eksileri hakkında düşüncelerini aktaran vatandaşlar, yapay zekanın birçok iş ve işlemi kolaylaştırmasıyla beraber gerçeklikten uzaklaştırdığına dikkat çekti.
Britanyalı bilim insanlarının öncülüğünde yürütülen bir araştırma, kaplumbağaların kansere karşı son derece dirençli olduğunu ortaya koydu. Buna göre, kaplumbağaların yalnızca yaklaşık yüzde 1’i kansere yakalanıyor. Bu bulgu, insanlarda kanserin önlenmesi ya da tedavisi konusunda önemli ipuçları sunabilir.
Günümüz dijital dünyasında QR kodlar yoğurt kaplarından restoran menülerine, müze sergilerinden fatura ve otoparklara kadar neredeyse her şeyin üzerinde yer alıyor.